Web Analytics Made Easy - Statcounter

باوری که امروزه پیش روی مردم جهان قرار دارد اینکه هر چه جمعیت یک شهر بیشتر باشد، ترافیک آن نیز در سطح بالاتری قرار دارد؛ چنانچه اغلب ساکنان، خودروهای شخصی را برای تردد برگزینند، آنگاه انتشار کربن به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد و کیفیت زندگی به حداقل می‌رسد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، بر هیچکس پوشیده نیست که عبور و مرور از طریق وسایل نقلیه موتوری نقش بسیار مهمی در انتشار گازهای آلاینده و در نتیجه آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی ایفا می‌کند، بنابراین جایگزینی آن‌ها با نوع سبز نظیر دوچرخه می‌تواند به طور قابل توجهی در کاهش انتشار کربن سهیم باشد که این امر به سهم خود در بالا بردن سطح سلامت ساکنان و در نتیجه بهبود کیفیت زندگی شهری اثربخش خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخیراً برنامه‌ریزان ترکیه برای تشویق مردم به استفاده از دوچرخه برای ترددهای داخل شهری بیش از گذشته کوشیده‌اند و امیدوار هستند از این طریق، کیفیت هوای مناطق را بهبود ببخشند و تنفس هوای سالم را برای شهرنشینان به ارمغان آورند.

در نگاه بسیاری از مردم، کیفیت زندگی به معنای حس رفاه است که می‌تواند تحت تأثیر عوامل مختلف قرار گیرد و جامعه و افراد را متأثر کند. در واقع در شهرهایی با کیفیت بالای زندگی، مردم از نظر سلامت جسمی و روانی در وضعیت مطلوبی به سر می‌برند ضمن اینکه محیط زیست اطراف آن‌ها نیز از سلامت بالایی برخوردار است. اگرچه، ارزیابی کیفیت زندگی شهری برای مدیران یا ساکنان آن به راحتی امکان‌پذیر نیست چرا که مؤلفه‌های مختلفی در این زمینه اثربخش عمل می‌کند با این حال، بانک اطلاعات جهانی NUMBEO با استفاده از میزان قدرت خرید، سطح آلودگی، هزینه مسکن، نرخ درآمد، هزینه زندگی، میزان امنیت، کیفیت مراقبت سلامت و کیفیت آب و هوا شاخصی برای این منظور ارائه داده است.

نتایج بسیاری از ارزیابی‌های NUMBEO حاکی است کشورهایی با بالاترین نرخ دوچرخه‌سواری از نظر کیفیت زندگی نیز در سطح بسیار بالایی قرار دارد و در واقع از ۱۰ کشور اروپایی با بالاترین کیفیت زندگی، ۶ مورد بیشترین نرخ دوچرخه‌سواری را به خود اختصاص داده است.

اخیراً مدیران ترکیه با مشارکت بخش دوچرخه‌سواری هلند تلاش کرده‌اند مردم سراسر کشور را هر چه بیشتر به بهره‌گیری از این وسیله نقلیه پاک سوق دهند که بهبود زیرساخت‌های دوچرخه‌سواری نقش مهمی در تحقق این هدف ایفا کرده است.

سطح کیفیت زندگی شهرهای ترکیه

شاخص توسعه اقتصادی-اجتماعی ترکیه داده‌هایی نسبتاً متفاوت با آنچه NUMBEO در راستای کیفیت زندگی مناطق مختلف شهری ارائه داده، فراهم آورده است. اقداماتی که در سطح شهرهای ترکیه اعمال می‌شود به طور تقریبی هر ۱۰ سال یک بار مورد بازبینی قرار می‌گیرد و در طراحی جدید، جمعیت‌شناسی، اشتغال، آموزش، سلامت، ظرفیت رقابت و نوآوری، قابلیت دسترسی و سایر مؤلفه‌های مؤثر از نو ارزیابی می‌شود. در این میان از مجموع ۸۱ شهر، سطح توسعه اقتصادی-اجتماعی ۳۰ کلان شهر مورد محاسبه قرار گرفته و بر اساس رفاه فردی و ظرفیت منطقه‌ای، شهرها در ۶ گروه مختلف طبقه‌بندی می‌شود.

بر مبنای این شاخص، تعداد ۹ شهر ترکیه در لیست نقاط پیشرفته یا سطح یک، هفت شهر در رده دو و پنج مورد نیز در سطح سوم قرار می‌گیرد و ۹ شهر باقیمانده نیز سطوح چهار، پنج و ۶ را از آن خود می‌کند. به طور کلی، شهرهای غربی ترکیه نسبت به شهرهای واقع شده در شرق کشور از نظر توسعه در سطح بالاتری قرار دارد ضمن اینکه مردم آن نیز بیشتر به دوچرخه‌سواری گرایش نشان می‌دهند و همین امر در بهبود کیفیت زندگی این مناطق نقش مهمی ایفا کرده است.

متأسفانه داده‌های مربوط به پویایی، کیفیت و مقرون به صرفه‌گی وسایل حمل و نقل، قابلیت دسترسی سیستم حمل و نقل، جایگزین‌های تردد و الگوهای استفاده از زمین در لیست عوامل قابل دسترسی شاخص درج نشده و به همین دلیل، درک پویایی شهری در ترکیه تا حدودی چالش‌برانگیز است. با این حال، شاخص مورد نظر طول معابر و قابلیت دسترسی به تکنولوژی‌هایی نظیر اینترنت و تلفن‌های همراه را به خوبی مورد توجه قرار داده و از این طریق به آگاهی از پویایی شهری کمک بیشتری کرده است.

برنامه‌ریزان ترکیه در تلاش برای ایجاد شهرهای دوستدار دوچرخه

این روزها مسیرهای دوچرخه‌سواری در بسیاری از شهرهای ترکیه‌ای گسترده است؛ به عنوان مثال، کلان شهر قونیه با برخورداری از ۴۰۰ کیلومتر بیشترین مسیر دوچرخه‌سواری کشور و استانبول به عنوان بزرگترین شهر کشور با حدود ۱۶ میلیون جمعیت و ۲۰۰ کیلومتر مسیر جایگاه دوم شهرهای ترکیه با بیشترین فضا برای عبور و مرور دوچرخه‌سواران را از آن خود کرده است. در میان شهرهای ترکیه، تنها ۱۳ مورد دارای سیستم‌های اشتراک دوچرخه بوده و بسیاری نیز مسیری کمتر از ۲۵ کیلومتر را برای دوچرخه‌سواری در بر گرفته است.

بررسی این داده‌های زیرساختی و سهم دوچرخه‌سواری در شهرها بر اساس شاخص توسعه اجتماعی-اقتصادی ترکیه نشان می‌دهد که ۷۵ درصد شهرها با بالاترین سطح توسعه از زیرساخت‌هایی برای دوچرخه‌سواری برخوردار است که دست کم ۲۵ کیلومتر را در بر می‌گیرد. این در حالی است که ۲۵ درصد شهرها با بیشترین سطح توسعه شهری، مسیرهای دوچرخه‌سواری با طول ۲۰۰ کیلومتر یا بیشتر را در بر گرفته و از همه مهم‌تر اینکه تنها نیمی از این شهرها از سیستم‌های اشتراک دوچرخه برخوردار است.

البته خبر خوش اینکه بسیاری از مدیران شهرهای ترکیه با پایین‌ترین نرخ توسعه شهری برای دوچرخه‌سواری در تلاش هستند بیش از گذشته در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند ضمن اینکه گسترش شبکه‌های اشتراک دوچرخه را نیز در اولویت برنامه‌های خود قرار داده‌اند. در صورت پیاده‌سازی این اقدامات، پیش‌بینی می‌شود که ترکیه در آینده‌ای نه چندان دور به یکی از بهترین شهرهای دوستدار جهان تبدیل شود که در تقریباً تمام شهرهای آن، مردم از کیفیت زندگی قابل قبولی برخوردار هستند و آلودگی هوا به طور قابل چشمگیری در آن‌ها کاهش خواهد یافت.

کد خبر 550418

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کلانشهرهای جهان کشورهای جهان ترکیه دوچرخه سواری مسیر دوچرخه سواری افزایش مسیر دوچرخه سواری کیفیت زندگی کیفیت زندگی در شهر دوچرخه مسیرهای دوچرخه سواری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دوچرخه سواری شهرهای ترکیه کیفیت زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۷۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداران از مصائب شهری با استاندار سخن گفتند

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: امروز شنبه جلسه شوراهای اسلامی شهرهای لرستان و همچنین شهرداران لرستان به ریاست «ابوطالب شفقت» استاندار لرستان در محل سالن جلسات استانداری لرستان برگزار شد.

دستگاه‌های خدمت‌رسان حرف شوراها را حجت نمی‌دانند

حجت اله احمدی رئیس شورای شهر خرم‌آباد در این جلسه در سخنانی با بیان اینکه همدلی مسئولان استان خیلی از کارها را پیش می‌برد، اظهار داشت: تا کنون این همدلی مطلوب بوده، معاونت عمرانی استانداری با مجموعه شهرداری همکاری خوبی داشته و الان هم با حضور استاندار جدید، امیدواریم این مسیر ادامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه اعضای شورای شهر با مشکلات مردم آشنا هستند، در خط اول خدمت‌رسانی شهری قرار دارند، گاهاً دستگاه‌های خدمت‌رسان حرف شوراها را حجت نمی‌دانند و نسبت به آن سرباز می‌زنند.

رئیس شورای اسلامی شهر خرم‌آباد با بیان اینکه اگر شورای شهر، دستگاه‌های اجرایی و استانداری با یکدیگر تعامل داشته باشند، قطعاً دیگر شاهد این گونه مشکلات نخواهیم بود، گفت: در این راستا از سوی استاندار، نامه‌ای به دستگاه‌های اجرایی ارسال شود و نسبت به این تعامل و همکاری تأکید شود.

ارزش‌افزوده‌ای که به‌اندازه صفر است!

احمدی در ادامه تأکید کرد: همچنین ارزش‌افزوده‌ای که به شهرداری‌های لرستان پرداخت می‌شود، در مقایسه با کلان‌شهرها و شهرهای صنعتی، در حقیقت صفر است.

وی با تأکید بر اینکه با این میزان پرداخت ارزش‌افزوده، هیچ کاری نمی‌توان انجام داد، عنوان کرد: در این راستا درخواست ما این است که استاندار با مسئولان ملی رایزنی کنند و این قانون تغییر و سرانه جمعیت در پرداخت ارزش‌افزوده در نظر گرفته شود.

رئیس شورای شهر خرم‌آباد در ادامه با بیان اینکه در شهر خرم‌آباد چند مورد تقاطع آغاز و یک مورد از آنها افتتاح شده است، تصریح کرد: هدف این است که چند پل و تقاطع دیگر در راستای رفع گره‌های ترافیکی در شهر خرم‌آباد احداث شود و در این راستا درخواست ما حمایت معاونت عمرانی استانداری و استانداری برای احداث این پروژه‌ها است.

سهم مهم شهرداری‌ها در موفقیت دولت

یحیی عیدی بیرانوند شهردار بروجرد نیز در این جلسه با بیان اینکه قطعاً استاندار جدید از مسائل و مشکلات شهرهای لرستان مطلع هستند، اظهار داشت: شهر بروجرد، دومین شهر بروجرد به لحاظ جمعیتی به‌حساب می‌آید، شهری است که از سوی مقام معظم رهبری به‌عنوان شهر علما و فرزانگان نام‌گذاری شده است.

وی با تأکید بر اینکه بروجرد، یک شهر صنعتی به‌حساب می‌آید و خوشبختانه به‌عنوان شهر ملی «ورشو» نیز معرفی شده است، بیان داشت: ظرفیت‌های خیلی خوبی در شهر بروجرد برای توسعه وجود دارد.

شهردار بروجرد در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه خوشبختانه شهرداری و شورای شهر بروجرد خود را سرباز ولایت و رئیس‌جمهور می‌دانند، گفت: شهرداری‌ها اگر مورد حمایت قرار گیرند، موانع بر سر راه فعالیت آنها رفع شود، می‌توانند در موفقیت دولت خیلی سهیم باشند.

افزایش بودجه شهرداری بروجرد

عیدی بیرانوند با اشاره به اینکه در صورت حمایت از شهرداری‌ها، می‌توانند رضایت‌مندی عموم را جلب را کنند، افزود: از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ که شهرداری را تحویل گرفتیم، با ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه و ۱۵۰ میلیارد تومان بدهی همراه بود.

وی ادامه داد: خوشبختانه در سال ۱۴۰۱ بودجه شهرداری را به ۵۰۰ میلیارد تومان رساندیم، ۱۰۰ درصد این بودجه نیز تحقق پیدا کرد.

شهردار بروجرد با تأکید بر اینکه بودجه شهرداری در سال ۱۴۰۲ به هزار میلیارد تومان رسید و ۱۰۰ درصد آن هم محقق شد، گفت: در سال ۱۴۰۳، بودجه دو هزار و ۱۰۰ میلیاردی را برای شهرداری بروجرد در نظر گرفته‌ایم.

عیدی بیرانوند با تأکید بر اینکه حاصل این افزایش بودجه آبرومندی برای شورا، شهرداری و مردم و معادل ۱۵ سال کار عمرانی در حوزه آسفالت شد، گفت: میانگین آسفالت در بروجرد بین ۵۰ تا ۶۰ هزار مترمربع در سال بوده، طی دو سال یک میلیارد و ۸۰۰ هزار مترمربع آسفالت را انجام دادیم.

«خود تحریمی» ادارات لرستان

وی با تأکید بر اینکه اگر شهرداری‌ها موردتوجه قرار گیرند، می‌توانند رضایت‌مندی خیلی عالی را در شهرها ایجاد کنند، افزود: نمود موفقیت دولت در چهره شهرها مشخص است.

شهردار بروجرد، ادامه داد: شرایط سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را در استان داریم، اما باید کارگروهی با عضویت همه دستگاه‌های اجرایی برای تحقق این امر به‌صورت عملی شکل بگیرد تا وقتی سرمایه‌گذاری می‌خواهد کار سرمایه‌گذاری را انجام دهد این کارگروه شرایط فعالیت را برای او تسهیل کند.

عیدی بیرانوند در ادامه با تأکید بر اینکه ما در استان یک «خود تحریمی‌هایی» را داریم، این امر اجازه استفاده از ظرفیت عالی را به ما نمی‌دهد، گفت: باید از ظرفیت‌های قانونی که از سوی قانون‌گذار اخذ کرده، مانند ترک تشریفات، استفاده از ظرفیت ماده ۲۹ قانون مناقصات دولتی، ارائه فهرست نقل‌وانتقالات از سوی ثبت‌اسناد به شهرداری و … استفاده کنیم.

وی همچنین به فعالیت برخی صنوف آلاینده در شهرها اشاره کرد و بر لزوم اختصاص زمین در خارج از شهر برای استقرار این صنوف، گفت: چهره شهرهای ما به‌واسطه فعالیت این صنوف مخدوش شده و می‌طلبد حمایت شود که به خارج از شهر منتقل شوند.

«پاهایی» که باید به مجموعه مدیریتی لرستان اضافه شود

شهردار بروجرد همچنین بر لزوم استفاده از ظرفیت قرارگاه خاتم برای عملیاتی‌شدن طرح‌ها و پروژه‌های عمران شهری با اعتبار زیر هزار میلیارد تومان تأکید کرد و گفت: سازمان همیاری و شهرداری‌ها به‌عنوان رابطه در این زمینه ورود پیدا کند تا زمینه سرمایه‌گذاری قرارگاه خاتم در این زمینه فراهم شود.

عیدی بیرانوند در ادامه با بیان اینکه اصفهانی‌ها می‌گویند «نامه پادار» ارسال کنید، در استان ما این «پا» وجود ندارد، گفت: امیدواریم با خط‌مشی استاندار جدی بتوانیم این «پاها» را به مجموعه مدیریتی استان اضافه کنیم.

اعضای شوراها هنوز کارت شناسایی ندارند

عزیزالله میر براتی رئیس شورای شهر مؤمن آباد نیز در این جلسه با بیان اینکه نبود نیروی تخصصی، ارزش‌افزوده پایین، عدم تدوین طرح جامع و … از مشکلات شهرهای کوچک است، اظهار داشت: سلیقه‌ای عمل‌کردن کمیته‌های انطباق یکی دیگر از مشکلات شهرهای کوچک است و این در حالی است که باید این شهرها ویژه دیده شوند.

وی عدم صدور کارت شناسایی برای شوراها باگذشت حدود سه سال از فعالیت دولت را یکی دیگر مشکلات شوراها عنوان کرد.

وقتی شهردار «مردم‌آزارترین» مدیر می‌شود

حاجی‌وند شهردار دورود نیز در این جلسه با اشاره به یک ضرب‌المثل با زبان لری با عنوان «برش تیغ کدخدا به برق سکه او است» اظهار داشت: کدخدایی برش دارد که جیبش پر باشد، انتظار داریم در خصوص ارزش‌افزوده همکاری لازم را از شهرداری‌ها داشته باشید.

وی با تأکید بر اینکه یکی دیگر از مشکلات شهرداری‌ها با تأمین اجتماعی است، عنوان کرد: اگر بیمه‌ها به‌موقع از سوی شهرداری‌ها پرداخت نشود، جز مطالبات تأمین اجتماعی از شهرداری‌ها قرار می‌گیرد.

شهردار دورود با تأکید بر اینکه به این مطالبات سود و تأخیر هم اضافه می‌شود، افزود: در این راستا می‌طلبد که این بدهی شهرداری‌ها به تأمین اجتماعی موردتوجه برای رفع قرار گیرد.

حاجی‌وند با بیان اینکه با وجود پرداخت بیمه، سود و … اما از خدمات تأمین اجتماعی برخوردار نمی‌شویم، گفت: ما موظف به خدمت هستیم، همه در این مسیر حرکت می‌کنیم، اما از بین همه مدیران شهری شاید در نگاه مردم، «مردم‌آزارترین» مدیر شهردار باشد، به دلیل اینکه شهردار به‌صورت مستقیم از مردم پول می‌گیرد، از طرفی شهردار از ادارات طلب دارد، اما متأسفانه ادارات هیچ‌گونه ادای دینی نسبت به بدهی‌های خود به شهرداری‌ها ندارند و ما بیشترین فشار را مجبوریم به مردم بیاوریم و باعث نارضایتی جامعه شود.

وی تأکید کرد: ادارات در این راستا می‌طلبد که نسبت به پرداخت بدهی‌های خود به شهرداری‌ها اقدام جدی کنند.

از پیمانکاران بومی استفاده کنید

ابوطالب شفقت استاندار لرستان نیز در این جلسه، اظهار داشت: شوراها پل ارتباطی دولت و مردم هستند و می‌توانند زمینه مشارکت مردم را در حکمرانی با دعوت و تشویق آنها به وجود آورند.

وی اظهار کرد: هر جا از حضور و مشارکت مردم در امور اقتصادی، عمرانی و تولیدی غفلت شد به شکست منتهی شد.

استاندار لرستان با اشاره به این موضوع که شهرداران و شهرداری‌ها مسئول ایجاد نشاط اجتماعی فردی و عمومی هستند، گفت: تمامی اقدامات شهرداری‌ها از جمله ایجاد فضای سبز، ایجاد نماهای شهری، کاهش ترافیک و تنظیف زمینه‌ساز نشاط فردی و اجتماعی هستند.

شفقت، عنوان کرد: در شهرهای کوچک باید شرایطی فراهم شود که باعث تشویق مردم برای مهاجرت به آنها شوند.

وی همچنین در خصوص نقش شهرداری‌ها در گردش اقتصادی داخل استان، گفت: باتوجه‌به ازدیاد پروژه‌های خرد در شهرداری‌ها جهت گردش مالی در داخل استان برای اجرای آنها از پیمانکاران بومی استفاده شود.

استاندار لرستان، عنوان کرد: شوراها محل مطالعات نظری و عملی شهرداران هستند.

شفقت در مورد حادثه‌خیز بودن استان به لحاظ سیل، تصریح کرد: آبخیزداری و آبخوان‌داری در مناطق سرچشمه ایجاد سیل باید توسط دستگاه‌های مربوطه انجام شده و در شهرهایی مانند خرم‌آباد و پلدختر که رودخانه‌ها از میان شهر عبور می‌کنند باید تعاملات لازم با دستگاه‌های ذی‌ربط انجام شوند.

وی با اشاره به نقش مهم نمایندگان شهرهای کوچک در مجلس شورای اسلامی به جهت تدوین قوانین محرومیت‌زدایی در این شهرها، گفت: نمایندگان شهرهای کوچک در مجلس می‌توانند با تشکیل فراکسیون‌های لازم قوانینی را در جهت ایجاد زیرساخت‌ها و محرومیت‌زدایی از این شهرها تدوین کنند.

کد خبر 6089901

دیگر خبرها

  • شهرداران از مصائب شهری با استاندار سخن گفتند
  • فتحیه کجاست؟ راهنمای سفر به فتحیه
  • صادرات خودرو ترکیه / مشتریان اول: ایتالیا، انگلیس، فرانسه و آلمان
  • صادرات خودروی سواری از ترکیه طی ۳ ماه از ۲.۵ میلیارد دلار گذشت
  • هوای هیچ شهری امروز در کشور آلوده نیست
  • هوای هیچ شهری امروز آلوده نیست / شاخص کیفی ۲۲ شهر سالم و پاک ثبت شد
  • همایش دوچرخه سواری عمومی شهر غلامان
  • برگزاری تور بین المللی دوچرخه‌سواری خزر؛ اواخر اردیبهشت
  • محمودآباد میزبان تور بین‌المللی دوچرخه سواری خزر شد
  • دوچرخه سواران قزوینی در اردوی آسیایی