Web Analytics Made Easy - Statcounter


خبرگزاری آریا- دیپلماسی شهری در دنیای امروز، بیش از سایر حوزه‌های روابط خارجی نقش تعیین‌کننده‌ای در تحکیم ارتباطات بین کشورهای مختلف و حتی بهبود روابط آسیب‌دیده دارد.

به گزارش خبرنگار ما در تبریز؛کهن‌شهر تبریز مرکز ثقل فعالیت اقتصادی ایران در طول سده‌های گذشته بوده است. این شهر به واسطه قرار گرفتن در مسیر جاده ابریشم، اهمیت فراوانی برای دیگر کشورها و شهرها برای تجارت داشت و از همین رو تبریز میزبان 11 کنسولگری بود که در زمان دولت مصدق برچیده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سطح ملی نیز تبریز با ظرفیت‌های ویژه و منحصربفرد خود، به نوعی دروازه ورود به اروپا بود و اکثر تجار و گروه‌های اقتصادی ترجیح می‌دادند در این شهر سرمایه‌گذاری کرده و نمایندگی داشته باشند.

شهرها از دیرباز علاقمند و پیگیر  توسعه روابط اقتصادی با دیگر شهرهای بزرگ دنیا بودند و شاید اقتصاد و تجارت مهمترین عامل شکل‌گیری ارتباط بین شهرهای مختلف در سطح ملی و بین‌المللی بود.

با گذشت زمان و اهمیت این موضوع، تعاریف جدیدی از ارتباط بین شهرهای مختلف دنیا مطرح شد که از آن جمله می‌توان به خواهرخواندگی و در سطحی بالاتر دیپلماسی شهری اشاره کرد.

دیپلماسی شهری امروزه نقش تعیین‌کننده‌ای در توسعه روابط بین کشورهای مختلف دارد و  جایی که گفتمان سیاسی به مشکل برمی‌خورد، این دیپلماسی شهری است که وارد میدان شده و گره‌گشای روابط بین کشورها می‌شود.

معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در شهرها، جذب سرمایه‌گذار، اشتراک تجربیات مدیریت شهری در حوزه‌های مختلف و توسعه روابط اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، هنری و حتی سیاسی، ظرفیت‌های مختلف دیپلماسی شهری هستند که در قالب اعزام هیئت سرمایه‌گذاری، برگزاری هفته فرهنگی و دیدارهایی در سطح عالی و عمومی ارائه می‌شوند.

تبریز تا قبل از سال 1401 با 16 شهر مختلف در سطح ملی و بین‌المللی روابط خواهرخواندگی داشت. استانبول، قونیه و ارزروم از ترکیه، گنجه و باکو از جمهوری آذربایجان، غزه فلسطین، قازان در تاتارستان روسیه، ووهان چین، وین اتریش، خجند تاجیکستان، موگیلف بلاروس، هوشی‌مین ویتنام، اصفهان و یزد از ایران، آلماتی قزاقستان و کربلای عراق، شهرهای خواهرخوانده تبریز هستند که در طول سالیان گذشته عقد خواهرخواندگی با تبریز بسته‌اند. علاوه بر این تبریز با شهر ترابوزان ترکیه نیز قرارداد همیاری بسته است.

از سال 1395 تا به امسال، توسعه روابط خارجی کهن‌شهر تبریز محدود به همان 16 شهر بوده که تعدادی از آنها نیز در حد همان قرارداد باقی مانده است.

مدیریت شهری فعلی تبریز اما دیپلماسی شهری را در طول دو ماه گذشته فعال کرده و با چند دیدار در حد سفیر و سرکنسول و عقد دو تفاهم‌نامه خواهرخواندگی با شهرهایی همچون بورسا در ترکیه و اشتوتگارت در آلمان، نشان داده که علاقه‌مند به توسعه روابط بین‌المللی و بهره‌گیری از تجربیات شهرهای مختلف جهان و معرفی ظرفیت‌های گردشگری تبریز در دنیا است.

سفرای کشورهای ایتالیا، اتریش و سرکنسول ترکیه به دعوت یعقوب هوشیار در تبریز حضور یافته و پیرامون همکاری‌های مشترک در حوزه‌های مختلف سرمایه‌گذاری، حمل و نقل، هوشمندسازی و توسعه روابط فرهنگی به توافقات اولیه دست یافتند.

همچنین با همراهی شورای اسلامی شهر در دو ماه گذشته مقرر شد شهرداری تبریز با شهرهای بورسا در ترکیه و اشتوتگارت در آلمان عقد خواهرخواندگی داشته باشد.

برگزاری هفته فرهنگی تبریز در اشتوتگارت آلمان، یکی دیگر از دستاوردهای دیپلماسی شهری در دوره جدید مدیریت شهری است که با همراهی و همکاری اعضای شورای شهر رقم خورده است.

تبریز ظرفیت‌های بسیاری در حوزه‌های مختلف صنعت، گردشگری، فرهنگ، علم و جغرافیا دارد که می‌تواند محل سرمایه‌گذاری و معرفی در جوامع بین‌المللی باشد. شهردار تبریز در این باره می‌گوید:  پنج شاخص تاریخ، فرهنگ، صنعت، علم و جغرافیا تبریز را جهانی خواهد کرد.

یعقوب هوشیار ادامه ‌می‌دهد: تبریز با قدمت و تاریخ خود می‌تواند در عرصه‌های بین المللی تاثیرگذار باشد چرا که سومین شهر ایران از نظر جمعیت بوده و در چند برهه حساس تاریخی نیز به عنوان پایتخت ایران معرفی شده است.

وی اضافه می‌کند: تبریز پایتخت فرهنگی و معنوی شهرهای ایران است و مشاهیر تبریز زبانزد خاص و عام هستند. برای نمونه در مقبره الشعرا 400 شاعر و عارف آرمیده‌اند.

صنعتی بودن شهر تبریز و  حضور صنایع سنگین فولاد، تولید شیرینی و شکلات، خودروسازی و … در این شهر، ظرفیت دیگر تبریز برای توسعه دیپلماسی شهری است و علاوه بر آن همسایگی با کشورهای مهمی مثل آذربایجان و ترکیه، تبریز را به عنوان ورودی اروپا معرفی کرده است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شهرداری تبریز دیپلماسی شهری سرمایه گذاری توسعه روابط بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۴۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز | تصمیم کشور همسایه بعد از اقدام ایران

به گزارش همشهری آنلاین «حسین امیر عبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در روزهای نخستین زمستان گذشته و در نشست خبری مشترک با «آرارات میرزویان» همتای ارمنستانی خود در ایروان گفته بود: «ارمنستان کشور دوست و همسایه خوب ماست. در دیدار با وزیر خارجه ارمنستان موافقت تهران را برای افتتاح سرکنسولگری جمهوری ارمنستان در شهر تبریز اعلام کردیم و امیدواریم در هفته‌های آغازین سال جدید میلادی با حضور وزیر خارجه ارمنستان شاهد افتتاح رسمی این سرکنسولگری در تبریز باشیم».

در سال ۲۰۲۲ و در دیدار «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان و «سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهوری اسلامی ایران نیز ۲ طرف درباره ارتقای سطح همکاری‌های تجاری بین ۲ کشور و همچنین این موضوع که افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز می‌تواند بر ارتقای سطح همکاری‌های اقتصادی تاثیر مثبتی داشته باشد، به توافق رسیدند.

رسانه‌های ارمنستان نوشته‌اند که در اکتبر سال ۲۰۲۲ سرکنسولگری ایران در قاپان ارمنستان افتتاح شد و افتتاح سرکنسولگری این کشور در تبریز، این اقدام دوجانبه را تکمیل می‌کند.

آن‌ها همچنین با اشاره به اینکه استان آذربایجان شرقی ایران با استان سیونیک ارمنستان هم‌مرز است، گفته‌اند افتتاح کنسولگری در تبریز باعث توسعه بیش از پیش روابط تجاری و گردشگری خواهد شد.

امیرعبداللهیان در دیدار میرزویان همچنین گفته بود: موافقت دولت ارمنستان در ایجاد سرکنسولگری ایران در منطقه قاپان باعث شده که تردد ایرانیان و همکاری‌های ترانزیتی ۲ کشور تسهیل شود.

کد خبر 847168 برچسب‌ها ارمنستان خبر ویژه

دیگر خبرها

  • عملکرد شوراها قابل دفاع است
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • «کمیته تماس منطقه‌ای» درباره افغانستان؛ قطار پیشرفت روندی که آغاز شده است
  • ابتکار «کمیته تماس منطقه‌ای درباره افغانستان»؛ قطار پیشرفت روندی که آغاز شده است
  • سرکنسولگری ارمنستان در تبریز افتتاح می شود
  • افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز | تصمیم کشور همسایه بعد از اقدام ایران
  • سرکنسولگری ارمنستان در تبریز افتتاح می‌شود
  • توسعه همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • رایزنی معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان با کاظمی قمی