Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: سگ‌ها و حیوانات ولگرد از مظاهر شهرهای امروزی هستند، مسئله‌ای که برخی آن را به عنوان یکی از آسب‌های اجتماعی شهرهای امروزی ارزیابی کرده‌اند. کنترل نکردن زاد و ولد سگ‌ها و اجرای نکردن طرح‌های جامع عقیم‌سازی سگ‌ها، شهرهای بزرگ دنیا را با وضعیت خطرناکی روبرو کرده است. علاوه بر این به دلیل اینکه برخی از سگ‌های ولگرد می‌توانند حامل ویروس هاری باشند پیاده نکردن طرح‌های واکسیناسیون هاری در بسیاری از شهرهای بزرگ دنیا باعث شده که بسیاری از شهروندان و به ویژه کودکان در معرض خطر ابتلا به بیماری هاری قرار گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 از سویی دیگر نیز به دلیل نبود برنامه‌ای جامع برای تامین غذای مورد نیاز سگ‌های ولگرد و عدم رسیدگی به نیازهای درمانی این حیوانات، موجودیت سگ‌های ولگرد در شهرهای بزرگ با خطرهای فزاینده‌ای همراه است، البته در برخی از شهرهای بزرگ دنیا شهرداری‌ها و برخی سازمان‌های غیر دولتی و مردم نهاد دست همکاری به یکدیگر داده‌اند تا به معضل سگ‌های ولگرد با کمترین هزینه رسیدگی کنند.

دو پارگی جامعه ترکیه در رابطه با مدیریت سگ‌های ولگرد

ترکیه کشوری است که مردم آن به علاقمندی با حیوانات مشهورند، اما امروزه بحثی که در این باره مطرح می‌شود، بیشتر درباره امنیت شهروندان در برابر حیوانات ولگرد است. به گزارش روزنامه دیلی صباح،  اخیرا  گزارش‌های مکرر درباره موجی از حملات سگ‌ها به شهروندان و رهگذران در ترکیه، باعث شده تا مباحث در این کشور از عشق به حیوانات به خطراتی که از سوی حیوانات ولگرد می‌تواند متوجه شهروندان باشد،  تغییر پیدا کند.

بر اساس یک تحقیق جدید که توسط وزارت کشور ترکیه انجام شده تنها ۳۴.۳ درصد مردم ترکیه سگ‌ها و حیوانات ولگرد را خطری برای جامعه تلقی می‌کنند و در مقابل ۴۵.۱ درصد از جمعیت این کشور حیوانات ولگرد را خطری برای جامعه نمی‌دانند. با وجود انتشار اخباری مبنی بر حمله سگ‌ها به کودکان در شهرهای غازانتیپ، اسپارتا و قونیه که حتی به مرگ برخی از کودکان ختم شده است، نتیجه این تحقیق نشان می‌دهد که حمله حیوانات ولگرد به انسان‌ها در ترکیه به ندرت رخ می‌دهد.

 بر اساس نتایج این تحقیق برخی از مردم گمان می‌کنند گرسنگی سگ‌های ولگرد و رفتار خشن برخی از افراد نسبت به این حیوانات، سبب می‌شود که حیوانات ولگرد به انسان‌ها حمله کنند، برخی دیگر نیز بر این باورند که انسان موجودی است برتر از سایر موجودات و حفاظت از جان انسان باید نسبت به هر چیز دیگری اولویت داشته باشد.

۲۱ هزار مرگ در هند بر اثر ابتلا به هاری

هند دارای بیشترین جمعیت سگ‌های ولگرد در سراسر دنیاست. سالانه ۲۱ هزار نفر در این کشور نیز به دلیل بیماری هاری جان خود را از دست می‌دهند که این آمار یک سوم میزان ابتلا و مرگ بر اثر هاری در دنیاست. در حال حاضر تنها ۱۵ درصد از سگ‌های این کشور واکسینه شده‌اند که این امر سبب شده اهداف سازمان بهداشت جهانی در جهت از بین بردن بیماری هاری در جنوب شرقی آسیا تا پایان سال ۲۰۲۰ محقق نشود.

با افزایش روند توسعه شهری در هند تعداد سگ‌های ولگرد هم افزایش یافته‌اند. این مساله امروزه بدل به یکی از بزرگترین معضلات مدیریت عمومی شهرها در هند شده است. سگ‌های ولگرد می‌توانند تاثیرات منفی زیادی بر محیط زیست شهری و سلامت انسان‌ها بگذارند. در حال حاضر پیشنهادات زیادی جهت رسیدگی و مهار سگ‌های ولگرد در شهرهای هند ارائه شده‌اند، از جمله ایجاد پناهگاه، قبول این سگ‌ها به عنوان حیوانات خانگی، اجرای برنامه‌های جهت واکسینه کردن آنها، عقیم کردن سگ‌ها و تعداد زیادی از برنامه‌ها در این رابطه که مسولیت اجرای آن می‌تواند به طور همزمان با سازمان و نهادهای دولتی و غیر دولتی در هند باشد. اما به نظر این راهکارها برای مهار و از بین بردن بیماری هاری و سایر مشکلات ناشی از سگ‌های ولگرد، ناکافی است و تنها با اجرای یک برنامه سراسری و جامع کنترل زاد و ولد سگ‌های ولگرد و ارائه خدمات پزشکی و درمانی رایگان برای این سگ‌ها، شاید تا حد زیادی بتوان به مهار و از بین بردن بیماری هاری در هند امیدوار بود.

۱۸ میلیون سگ خیابانی در مکزیک

مکزیک بیشترین تعداد سگ‌های خیابانی در میان کشورهای آمریکای لاتین را داراست، بر اساس گزارش موسسه آمار جغرافیای مکزیک، این کشور دارای ۱۸ میلیون سگ است که تقریبا ۷۰ درصد آن‌ها در خیابان‌ها سرگردان هستند. اخیرا مسولان شهر «سولداد د گراسیانو سانچز» در مکزیک دو برنامه با هدف غذا دادن و امداد پزشکی به سگ‌های خیابانی را در سطح شهر اجرایی کرده‌اند. اولین برنامه با عنوان کام داگ( ComeDog) به طور مشترک توسط شهرداری «سولداد د گراسیانو سانچز» و گروه مردم نهاد «پاسخ شهروندی» به اجرا گذاشته شده است. بر اساس این طرح در محفظه‌های تعبیه شده در جای جای شهر غذای سگ قرار داده می‌شود. شهروندان عادی این شهر نیز محفظه‌هایی از لوله‌های پی وی سی ایجاد کرده و در آن‌ها برای سگ‌ها غذا می‌ریزند. طرح دوم «آمبوداگ» نام دارد که بر اساس این طرح به سگ‌ها و سایر حیوانات خیابانی این شهر خدمات پزشکی سیار ارائه می‌شود.

واکسینه کردن سگ‌های ولگرد در مراکش

در حال حاضر تنها در شهر «تنجه» مراکش بیش از ۳۰ هزار سگ ولگرد وجود دارد و برآورد می‌شود در سراسر این کشور ۳ میلیون سگ ولگرد در خیابان‌های شهرهای بزرگ این کشور وجود داشته باشد. به گزارش نشریه نشنال جئوگرافی، بسیاری از این سگ‌های ولگرد از زباله‌ها غذای خود را پیدا می‌کنند و در وضعیت بسیار بدی زندگی می‌کنند و اغلب آن‌ها دارای جراحت و مبتلا به بیماری هستند. سالانه ۸۰ نفر بر اثر ابتلا به بیماری هاری جان خود را در مراکش از دست می‌دهند و این یکی از دلایلی است که مردم مراکش از سگ‌ها دوری می‌کنند. در سال ۲۰۱۷ سلیمه قدایی و همکارانش پروژه «حیات» را با هدف معرفی شهر تنجه به عنوان تنها شهر آفریقایی‌ای که بیماری هاری در آن ریشه کن شده، راه اندازی کردند. بر اساس طرح «حیات» قرار است ۳۰ هزار سگ ولگرد تا پایان سال ۲۰۲۵  در شهر «تنجه» واکسینه شوند. مجریان این طرح تا کنون توانسته‌اند ۲۵۰۰ سگ را واکسینه کنند. طرح «حیات» با حمایت مالی وزارت کشور مراکش راه اندازی شده است.

هلند کشوری بدون سگ‌های ولگرد

برآوردهای سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد که حدود ۲۰۰ میلیون سگ ولگرد در سراسر دنیا وجود دارد، اما نکته شگفت انگیز در گزارش سازمان بهداشت جهانی این است که هلند تنها کشوری است که بر اساس آمار، سگ‌های ولگرد در خیابان‌های آن پرسه نمی‌زنند. به گزارش داچ ریویو، هلند این دستاورد را مدیون یک طرح جامع ملی با حمایت سرمایه دولتی موسوم به برنامه سی ان وی آر(CNVR) که برنامه‌ای مشتمل بر جمع آوری عقیم سازی، واکسینه کردن و بازگرداندن سگ‌های ولگرد است.

کد خبر 690281 برچسب‌ها سگ بدون صاحب شهر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سگ بدون صاحب شهر سگ های ولگرد حیوانات ولگرد شهرهای بزرگ بیماری هاری میلیون سگ سگ ولگرد بر اساس بر اثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۱۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزیده ای از خطبه های نماز جمعه شهرهای آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  خطیبان نماز جمعه شهرهای استان در سخنان خود ضمن تاکید بر جایگاه ارزشمند کارگران در پویایی اقتصاد کشور از مسئولان خواستند مشکلات این قشر اثرگذار را برطرف کرده و امنیت شغلی و روانی آنها را تامین کنند.

ایشان همچنین با اشاره به سالروز شهادت استاد شهید مطهری و روز معلم، این شغل را شغل انبیا و هدف آن را تربیت انسان ها تشریح و ضمن تاکید بر نقش معلمان و اهمیت آموزش و پرورش در ساختن جامعه ای هدفمند، پویا و بانشاط تقویت برنامه های درسی در مدارس بر مبنای آموزه های دین مبین اسلام را مورد تاکید قرار دادند.

ائمه جمعه شهرهای استان جنایات رژیم غاصب صهیونیستی را در نوار غزه محکوم کردند و حرکت های اعتراضی در سراسر دنیا را نشانگر انزجار جهانیان از اقدامات ضد بشری این رژیم جعلی معرفی کردند.

تجلیل و قدردانی از پاسخ قاطع ایران به جنایات این رژیم در به شهادت رساندن سرداران سپاه در دمشق  از دیگر مباحث مطرح در نماز جمعه شهرها بود.

ایشان همچنین ضمن تشریح اهداف اجرای طرح نور برای مقابله با هنجارشکنان و لزوم رعایت عفاف و حجاب در جامعه بانوان مسلمان را به رعایت عفاف در جامعه دعوت کردند.

دیگر خبرها

  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • ۱۳۰۰۰ قلاده سگ صاحب‌دار علیه بیماری هاری در استان واکسینه شدند
  • مهمترین علائم سگی که مبتلا به هاری است؛ مراقب باشید گازتان نگیرند! |‌ این حیوانات منتقل کننده هاری هستند | ویدئو
  • فتحیه کجاست؟ راهنمای سفر به فتحیه
  • ◄ اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره
  • بدون همکاری شهروندان معضل سگ‌های ولگرد حل نمی‌شود
  • گزیده ای از خطبه های نماز جمعه شهرهای آذربایجان غربی
  • ترکیه به تلاش برای توقف جنگ وحشیانه علیه غزه ادامه می دهد
  • تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌
  • اول لب بود که دندان آمد/ آدم گرسنه اولویت دارد یا گربه محل؟!